• Focaccia

    Kuuluisa italialainen leipä, joka valloitti maailman. Se tuoksu, kun otat focaccian uunista... se on jotain yksinkertaisesti vastustamatonta! Ilmava ja kultapintainen focaccia on loistava tapa aloittaa mikä tahansa ateria, sillä siinä yhdistyvät rapeus ja…

  • Nopea suklaakakku

    Jokainen vanhempi tietää sen hetken, kun lapset haluavat leipoa kakun, mutta sinua ei oikein huvita. Pelkkä ajatus siivoamisesta vie kaiken halun, ja jos lapsesi ovat kuin minun lapseni, muutaman minuutin jälkeen olet yksin…

  • Perunakeitto

    Isoäitini valmisti tätä keittoa talvisin lähes viikottain ja kuten useimmat reseptit, joiden kanssa kasvoin, myös tämä keitto kuuluu transilvanialaiseen keittiöön. Yritän pitää perinnettä yllä ja tehdä keittoa ainakin useita kertoja talven aikana. Niille,…

  • Pizza

    En voi uskoa, että blogissani ei ole vielä ollut pizzareseptiä – ennen kuin vasta tänään! Pizza on yksi lempiruokiani. Taikina, tomaattikastike ja juusto ovat minun makuuni täydellinen yhdistelmä.Etsin pitkään taikinaa, joka on toisaalta…

  • Paprikainen riisimuhennos

    Lapsuudessani isoäitini teki usein täytettyjä paprikoita. Kypsennyksen aikana osa täytteestä sulautui kastikkeeseen ja kiehui siinä ylikypsäksi - ja siitä pidin itse kaikista eniten. Niinpä kysyin itseltäni, että miksen voisi tehdä koko kattilallista pelkästään…

  • Vegaaniset suklaakeksit

    Yksinkertaisia, pehmeitä ja täydellisiä vegaanisia suklaakeksejä. Voit täydentää niitä sulatetulla suklaalla, agavella tai maapähkinävoilla ja koristella kookoksella, manteleilla tai pistaasipähkinöillä. Me kuitenkin rakastamme näitä sellaisenaan ilman lisäyksiä.

  • Vegaaniset letut

    Pienenä en sietänyt lettuja vaahterasiirapin kanssa. Vaahterasiirapin sijaan olisin voinut hukuttautua suklaasiirappiin. Nykyään en voi ymmärtää, miten olen voinut luopua tästä erinomaisesta luontaisesta siirapista, joka on minulle nykyään olennainen osa lettulautasta. Minulle letut…

  • Oliiveja tomaattikastikkeessa

    Marokkolaisesta keittiöstä peräisin oleva salaatti vihreistä oliiveista lämpimässä tomaattikastikkeessa. Tämä ruokalaji sopii erinomaisesti esimerkiksi riisin tai pastan kastikkeeksi ja vielä paremmin lisukkeeksi. Voit tehdä siitä mausteisen lisäämällä chiliä tai tehdä sen tällaisena, mutta…

  • Keltainen Raketti spagetti

    Tämä pätkäspagetti on nopein lisuke, jonka voit tehdä. Meillä kaikilla on päiviä tai viikkoja, jolloin meillä ei ole aikaa edes hengittää, ei ainakaan seisoa keittiössä ja laittaa ruokaa tai meitä ei vain oikeasti…

  • Basmatiriisi

    Jos on olemassa yksi asia, jota en ole aiemmin osannut kokata, se on riisi. Aina jokin meni pieleen - riisi paloi pohjaan, oli liian kovaa tai oli keitetty liian pitkään. Se ei vaan…