-
-
Nopea suklaakakku
Jokainen vanhempi tietää sen hetken, kun lapset haluavat leipoa kakun, mutta sinua ei oikein huvita. Pelkkä ajatus siivoamisesta vie kaiken halun, ja jos lapsesi ovat kuin minun lapseni, muutaman minuutin jälkeen olet yksin…
-
Perunakeitto
Isoäitini valmisti tätä keittoa talvisin lähes viikottain ja kuten useimmat reseptit, joiden kanssa kasvoin, myös tämä keitto kuuluu transilvanialaiseen keittiöön. Yritän pitää perinnettä yllä ja tehdä keittoa ainakin useita kertoja talven aikana. Niille,…
-
-
Paprikainen riisimuhennos
Lapsuudessani isoäitini teki usein täytettyjä paprikoita. Kypsennyksen aikana osa täytteestä sulautui kastikkeeseen ja kiehui siinä ylikypsäksi - ja siitä pidin itse kaikista eniten. Niinpä kysyin itseltäni, että miksen voisi tehdä koko kattilallista pelkästään…
-
Vegaaniset suklaakeksit
Yksinkertaisia, pehmeitä ja täydellisiä vegaanisia suklaakeksejä. Voit täydentää niitä sulatetulla suklaalla, agavella tai maapähkinävoilla ja koristella kookoksella, manteleilla tai pistaasipähkinöillä. Me kuitenkin rakastamme näitä sellaisenaan ilman lisäyksiä.
-
Vegaaniset letut
Pienenä en sietänyt lettuja vaahterasiirapin kanssa. Vaahterasiirapin sijaan olisin voinut hukuttautua suklaasiirappiin. Nykyään en voi ymmärtää, miten olen voinut luopua tästä erinomaisesta luontaisesta siirapista, joka on minulle nykyään olennainen osa lettulautasta. Minulle letut…
-
Oliiveja tomaattikastikkeessa
Marokkolaisesta keittiöstä peräisin oleva salaatti vihreistä oliiveista lämpimässä tomaattikastikkeessa. Tämä ruokalaji sopii erinomaisesti esimerkiksi riisin tai pastan kastikkeeksi ja vielä paremmin lisukkeeksi. Voit tehdä siitä mausteisen lisäämällä chiliä tai tehdä sen tällaisena, mutta…
-
Keltainen Raketti spagetti
Tämä pätkäspagetti on nopein lisuke, jonka voit tehdä. Meillä kaikilla on päiviä tai viikkoja, jolloin meillä ei ole aikaa edes hengittää, ei ainakaan seisoa keittiössä ja laittaa ruokaa tai meitä ei vain oikeasti…
-
Basmatiriisi
Jos on olemassa yksi asia, jota en ole aiemmin osannut kokata, se on riisi. Aina jokin meni pieleen - riisi paloi pohjaan, oli liian kovaa tai oli keitetty liian pitkään. Se ei vaan…