Viikonlopun hiljaiset tunnit, kirja, kuppi kahvia ja pala hyvää kakkua. Tähän tarkoitukseen sopii täydellisesti tämä tiikerikakku, joka on mielettömän herkullinen, kaunis ja kaiken lisäksi helppo tehdä.
Toisin kuin aiemmin julkaisemassani tiikerikakussa, tähän ei tule omenasosetta.
Tiikerikakku
4,3 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1,8 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
3 tl kaakaojauhetta
3,1 dl makeuttamatonta soijamaitoa
2 tl etikkaa
1,25 dl öljyä
Esilämmitä uuni 170 asteeseen.
Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää joukkoon leivinjauhe, ruokasooda, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita ainekset haarukalla.
Sekoita toisessa kulhossa soijamaito, etikka ja öljy. Siirrä tämä seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja sekoita hyvin.