Tiikerikakku

Viikonlopun hiljaiset tunnit, kirja, kuppi kahvia ja pala hyvää kakkua. Tähän tarkoitukseen sopii täydellisesti tämä tiikerikakku, joka on mielettömän herkullinen, kaunis ja kaiken lisäksi helppo tehdä.


Toisin kuin aiemmin julkaisemassani tiikerikakussa, tähän ei tule omenasosetta.

Tiikerikakku

4,3 dl jauhoja

 

1,5 tl leivinjauhetta

 

0,5 tl ruokasoodaa

 

1,8 dl sokeria

 

1 rkl vaniljasokeria

 

Ripaus suolaa

 

3 tl kaakaojauhetta

 

3,1 dl makeuttamatonta soijamaitoa

 

2 tl etikkaa

 

1,25 dl öljyä

 

Esilämmitä uuni 170 asteeseen.

 

Siivilöi jauhot kulhoon. Lisää joukkoon leivinjauhe, ruokasooda, sokeri, vaniljasokeri ja suola. Sekoita ainekset haarukalla.

 

Sekoita toisessa kulhossa soijamaito, etikka ja öljy. Siirrä tämä seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

 

Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja sekoita hyvin.

 

Voitele kakkuvuoka.

 

Siirrä ruokalusikoilla molempia taikinoita vuorotellen kakkuvuokaan.

 

Paista uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes kakku on täysin kypsä.

Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.