Aamiainen,  Gluteeniton,  Juustot ja levitteet,  Reseptit

Vegaaninen tuorejuusto

 

1,6 dl kuorittuja ja viipaloituja manteleita (liuotettu 5-6 tuntia)

0,8 dl cashewpähkinöitä (liuotettu 5-6 tuntia)

Yhden tuoreen sitruunan mehu

1 tl valkoista misotahnaa (valinnainen)

Suolaa maun mukaan

2,4 dl vettä

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita täysin tasaiseksi tahnaksi (4-5 minuuttia).

Siirrä sopivaan astiaan ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

Tarjoile kylmänä (säilyy jääkaapissa enintään 5 päivää).

Extra:

Manteli voidaan korvata cashewpähkinällä

Voit lisätä kaikenlaisia herkullisia täytteitä (ruohosipulia, valkosipulia, tilliä, jauhettua mustapippuria, pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja jne.)

Jos haluat juuston maistuvan hieman cheddarilta, voit lisätä 2 rkl ravintohiivaa.