Gluteeniton,  Pääruoka,  Reseptit

Tofua currykastikkeessa

300 g kovaa tofua, kuutioiksi leikattuna

3 rkl oliiviöljyä

0,5 tl valkosipulimaustetta

3 rkl soija- tai tamarikastiketta (gluteeniton soijakastike)

1 rkl agavea tai vaahterasiirappia


kastike

3 rkl oliiviöljyä

3 hienonnettua valkosipulinkynttä

1,5 tl keltaista curryjauhetta

1 tl suolaa

1 tl makeaa paprikamaustetta

0,5 tl kurkumaa

Rasia kookosmaitoa (250 ml)

2,5 dl kiehuvaa vettä

Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa. Lisää tofu ja valkosipulimauste ja paista muutama minuutti.


Lisää soijakastike ja agave ja paista vielä 2-3 minuuttia, kunnes tofu on paistunut joka puolelta.


Siirrä tofu lautaselle.


Lisää samaan paistokasariin 3 rkl oliiviöljyä, hienonnettu valkosipuli ja mausteet.


Kun mausteet ovat sekoittuneet keskenään (2-3 minuuttia), kaada joukkoon kookosmaito ja vesi, ja keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä.


Lisää valmis tofu joukkoon ja keitä vielä muutama minuutti sekoittaen, jotta tofu peittyy kastikkeeseen.