Jälkiruoka,  Leivonta,  Reseptit

Bejgli (unkarilainen joulukakku)


Unikonsiementäyte:

150 g jauhettuja unikonsiemeniä

0,9 dl tummaa siirappia

Puolikkaan sitruunan kuori raastettuna

1 rkl kasvismaitoa

Saksanpähkinätäyte:

150 g jauhettua saksanpähkinää

0,9 tummaa siirappia

Kourallinen rusinoita

Puolikkaan sitruunan kuori raastettuna

1 rkl kasvismaitoa

Taikina:

4 dl vehnäjauhoja

0,25 dl tummaa siirappia

100 g sulatettua margariinia

1 rkl kookosöljyä

11 g kuivahiivaa (yksi pussi)

1 dl kasvismaitoa

Ripaus suolaa

Murskaa unikonsiemenet ja saksanpähkinät erikseen tehosekoittimessa tai maustemyllyssä.

Sekoita unikonsiementäytteen ainekset keskenään ja laita sivuun. Tee sama saksanpähkinätäytteelle.

Lisää kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vaivaa taikinaksi. Taikinan tulee olla rasvaista. Kääri taikina muovikelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa tunnin ajan.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne kahdeksi noin 30×40 cm:n kokoisiksi levyiksi. Levitä toisen levyn päälle unikonsiementäyte ja toisen päälle saksanpähkinätäyte. Jätä taikinalevyjen yläreunaan 2-3 cm levyinen alue ilman täytettä.

Rullaa taikinat pötköiksi ja pistele niihin haarukalla reikiä. Voitele taikinarullat kasvismaidolla. Paista 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.