Gluteeniton,  Pääruoka,  Reseptit

Currypata


Currypata on yksi lohdullisimmista ruokalajeista, varsinkin tällaisina kylminä päivinä. Pienellä työmäärällä saat maultaan rikkaan ruokalajin, jota rakastat. Voit nauttia sen sellaisenaan tai vaikka riisin kera.

Currypata

 


3.5 – 4 dl soijasuikaleita

5 keskikokoista perunaa

3 porkkanaa

1 hienonnettu sipuli

1 tölkki kookosmaitoa

Vähintään 1 rkl curryjauhetta

Suolaa ja pippuria

Laita soijasuikaleet kiehuvaan veteen vähintään 10 minuutiksi. Tämän jälkeen valuta vesi pois ja purista soijasuikaleita niin, että kaikki vesi valuu pois.

 

Pilko porkkanat ja perunat kuutioiksi.

Lämmitä kattilassa öljyä matalalla lämmöllä, lisää pilkottu sipuli ja ripottele päälle ripaus suolaa. Kun sipuli alkaa näyttämään kirkkaalta, lisää curryjauhe ja sekoita hyvin. Öljyyn sekoittuessaan mausteet ”avautuvat” ja tarjoavat entistä syvempiä makuja nautittavaksi.

 

Lisää kattilaan porkkanat, perunat ja kookosmaito. Sekoita hyvin noin 2 minuutin ajan.

 

Lisää soijasuikaleet kattilaan ja lisää vettä kunnes kaikki ainekset ovat veden peitossa. Lisää suolaa ja pippuria sekä tarvittaessa lisää curryjauhetta.

Peitä kattila ja anna kypsyä matalalla lämmöllä 45 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä.