Gluteeniton,  Lisukkeet,  Reseptit,  Salaatit ja keitot

Hapan kaalisalaatti

Pieni kaali (noin 500g)

 

Noin puoli nippua hienonnettua

persiljaa

 

3 rkl puristettua sitruunamehua

 

1 rkl etikkaa

 

0,5 tl suolaa

 

1 tl sokeria

 

1 rkl oliiviöljyä

Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi tehosekoittimessa (sopivalla kiekolla) tai käsin veitsellä.

 

Aseta kaalisuikaleet suureen siivilään, jonka alla on lautanen. Lisää suola ja hiero se kaalisuikaleisiin. Liuota kaalia suolassa puolesta tunnista tuntiin, jotta nesteet haihtuvat.

 

Siirrä kaali tunnin kuluttua kulhoon. Lisää persilja, sitruunamehu, etikka, sokeri ja öljy. Sekoita hyvin. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

 

Säilytä valmis kaalisalaatti jääkaapissa.