
Mujaddara
1,25 dl vihreitä linssejä
2,5 dl basmatiriisiä
3 sipulia
0,6 dl oliiviöljyä
5 dl kiehuvaa vettä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
noin 0.25 tl jauhettua mustapippuria
Pilko sipuli haluamasi kokoisiksi siivuiksi tai kuutioiksi.
Laita basmatiriisiä siivilään ja huuhtele se juoksevan veden alla hyvin huolellisesti kunnes siivilästä valuva vesi on kirkasta.
Laita pannulle oliiviöljyä, lisää hienonnettu sipuli ja ripaus suolaa. Paista miedolla lämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes sipuli on kullanruskeaa.
Laita sillä välin linssit pieneen kattilaan, jossa on runsaasti vettä. Kiehauta ja keitä tasan 10 minuuttia kiehumisen alkamisesta. Siivilöi valmiit linssit kuivaksi.
Laita isompi kattila (mieluiten tarttumattomalla pinnoitteella) liedelle ja aseta lieden lämpö korkeaksi. Laita kattilaan 2 ruokalusikallista öljyä ja pesty riisi. Sekoita hyvin. Lisää linssit, kiehuva vesi, suola ja mustapippuri. Sekoita taas hyvin ja kiehauta.
Heti kun ruoka kiehuu, peitä kattila pyyhkeellä ja laita kansi päälle. Varmista, että kansi on suljettu hyvin. Laita liesi pienimmälle lämmölle ja keitä 15 minuuttia.
Kun olet keittänyt 15 minuuttia, sammuta lämpö ja jätä kattila jäähtymään (älä avaa kantta!!!!).
15 minuutin jälkeen voit avata kannen ja sekoittaa varovasti haarukalla.
Lisää paistettu sipuli joukkoon ja sekoita varovasti. (Voit jättää osan paistetuista sipuleista sivuun, jotta voit ripotella niitä aterian päälle.)
Voit lisäksi ripotella aterian päälle myös esimerkiksi karpaloita tai manteleita.


Saatat myös pitää

Hernekeitto
24/02/2022
Basmatiriisi
29/07/2022