Gluteeniton,  Lisukkeet,  Pääruoka,  Reseptit

Friteerattua riisiä

2 porkkanaa kuutioiksi leikattuna

1 punasipuli kuutioiksi leikattuna

1/4 valkokaalia karkeasti pilkottuna

2,5 dl pakastemaissia

2,5 dl pakasteherneitä

2 kuppia keitettyä riisiä (katso resepti)

300 gr tofua

2 tl maissitärkkelystä

 

Kastike riisiä varten

1/4 kupillista soijakastiketta

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl riisietikkaa (valinnainen)

1 tl vaahterasiirappia/silaania/agavea

 

Tofukastike

1/4 kupillista soijakastiketta

1 rkl seesamiöljyä

1 tl vaahterasiirappia/silaania/agavea

 

Oliiviöljyä paistamiseen

Kuumenna wokkipannu tai muu iso pannu ja lisää oliiviöljyä. Kun öljy on lämmennyt, lisää porkkana ja sipuli ja paista 2-3 minuuttia.

 

Kun porkkana alkaa hieman pehmetä, lisää kaali ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.

 

Lisää herneet ja maissi heti kun pannulla olevat vihannekset ovat hieman pehmenneet. Paista noin 2-3 minuuttia kunnes herne ja maissi ovat myös pehmenneet. Lisää riisi ja kastike, ja sekoita hyvin.

 

Leikkaa tofu kuutioiksi tai revi paloiksi, laita kulhoon, lisää maissitärkkelys ja sekoita, kunnes tofu on peittynyt.

 

Sekoita kulhossa tofukastikkeen ainekset.

 

Kuumenna oliiviöljy toisessa isossa pannussa ja lisää tofu.

 

Kuullota, kunnes tofu saa kullanvärisen värin, lisää sitten kastike ja kuullota vielä muutama minuutti. Siirrä tofu toiselle pannulle muiden ainesten joukkoon ja sekoita.

Huomautuksia ja muutoksia

 

– Voit käyttää riisin tilalla mitä tahansa muuta haluamaasi lisuketta, mutta keitä se erikseen.

– Jos haluat porkkanasta pehmeämpää, paista sitä pidempään ja lisää sipuli vasta, kun porkkana on
   pehmeää.

– Voit lisätä/korvata haluamasi kasvikset.