Gluteeniton,  Pääruoka,  Reseptit,  Salaatit ja keitot

Keltainen kasviskeitto couscousilla

Couscous

 

Kikherneet

1 kuppi kikherneitä, joita on liotettu vedessä yön yli

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

 

Keitto

1 kuorittu keskikokoinen sipuli

1 pala (600-700 gr) kuorittua kurpitsaa tai myskikurpitsaa

2 sellerin vartta

3 kuorittua perunaa

3 kuorittua porkkanaa

¼ – ½ pala kokonaisesta kaalista

1 rkl kurkumaa

1 rkl suolaa tai maun mukaan

½ tl mustapippuria tai maun mukaan

¼ kupillista öljyä

2 l kiehuvaa vettä

Couscous

Valmista couscous pakkauksen ohjeiden mukaan.

 

Kikherneet

Valuta liotetut kikherneet siivilässä ja huuhtele vedellä.

Laita kikherneet kattilaan, jossa on paljon vettä ja lisää leivinjauhe. Kiehauta vesi ja keitä puoli tuntia. Siivilöi kikherneet keitinvedestä ja laita sivuun odottamaan.

 

Keitto

Leikkaa kaikki vihannekset isohkoiksi paloiksi.

Laita öljy suureen, leveään kattilaan, ja kuumenna kovalla lämmöllä. Lisää sipuli ja kurkuma, ja paista muutama sekunti keskilämmöllä (varo polttamasta).

Lisää kaikki vihannekset sekä loput mausteet kattilaan ja sekoita.

Lisää vettä sen verran, että se peittää enintään kolme neljäsosaa kasviksista. Lisää kikherneet kattilaan ja sekoita uudelleen. Keitä vesi jälleen kiehuvaksi, minkä jälkeen voit laittaa lieden pienelle lämmölle. Peitä kattila kannella ja annan keiton kypsyä 45 minuuttia.

Tarjoile couscousin kanssa.

 

Voit käyttää tölkissä saatavia kikherneitä, kunhan peset ne hyvin. Tölkki-kikherneitä ei tarvitse keittää etukäteen, vaan ne lisätään keittoon sellaisenaan.

 

Voit lisätä haluamiasi kasviksia, kesäkurpitsaa, kyssäkaalia, jne.

 

Kurkuma on mauste, joka jättää tahroja. Pyyhi ja pese työtaso välittömästi, jos kurkuman kellastamaa  nestettä on päässyt läikkymään.