Pääruoka,  Reseptit

Paprikainen riisimuhennos


5 dl basmatiriisiä

4 rkl öljyä

1 hienonnettu sipuli

500 g kasvisjauhista

3 murskattua valkosipulinkynttä

3 tl tomaattipyrettä

1 rkl paprikamaustetta

0,25 tl kurkumaa

0,5 rkl sokeria

2 tl suolaa (tai maun mukaan)

0,25 tl mustapippuria (tai maun mukaan)

1 tölkki tomaattimurskaa

1 pieniksi kuutioiksi leikattu punainen paprika

n. puoli nippua persiljaa hienonnettuna

7,5 dl kiehuvaa vettä

Huuhtele riisiä siivilässä todella hyvin, niin kauan että lävitse valuva vesi on kirkasta.

Kuumenna öljyä keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja vähän suolaa ja paista kunnes sipuli on kullanruskeaa (n. 10-15 minuuttia).

Lisää sekaan kasvisjauhis. Nosta lämpö korkealle ja paista kunnes kaikki neste on haihtunut ja kasvisjauhis on ruskistunut (n. 15 minuuttia). Paistaessasi murskaa kasvisjauhis pieniksi muruiksi.

Lisää murskattu valkosipuli ja paista muutama sekunti.

Lisää mausteet – paprikamauste, kurkuma, sokeri, suola ja mustapippuri – ja paista jälleen muutama sekunti.

Lisää tomaattipyree ja paista muutama sekunti.

Lisää tomaattimurska, paprika ja persilja. Sekoita hyvin ja kypsennä noin 3-4 minuuttia.

Lisää riisi ja sekoita.

Lisää kiehuva vesi, sekoita ja kiehauta. Peitä kattila pyyhkeellä ja kannella. Laita pienimmälle lämmölle ja keitä 20 minuuttia. Sammuta lämpö ja jätä kattila peitettynä jäähtyvälle liedelle vielä 10 minuutiksi.

Avaa kansi, sekoita varovasti ja tarjoile.