Jälkiruoka,  Juomat,  Reseptit

Salep – lämmin turkkilainen juoma



5 dl soijamaitoa (tai mitä tahansa kasvispohjaista maitoa, josta pidät)

2 rkl maissitärkkelystä

2 rkl sokeria

½ tl vaniljaesanssia

max. ½ tl ruusuvettä (valinnainen)*

Koristeluun voit käyttää esimerkiksi kanelia, jauhettua kookosta ja hienonnettuja tai jauhettuja pistaasipähkinöitä.

Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan ja sekoita hyvin vispilällä kunnes maissitärkkelys ei ole enää kokkareista ja seos on tasaista.

Lämmitä keskilämmöllä ja sekoita vispilällä koko ajan. Kun seos kiehuu ja alkaa sakeutua, jatka keittämistä vielä 2 minuuttia edelleen hyvin sekoittaen.

Kaada seos tarjoilulaseihin.

Ripottele jokaisen kupin päälle oman makusi mukaisia koristeita.

Vinkkejä

* Ruusuvettä löytyy lähes kaikista itämaisista kaupoista.

On tärkeää, että kaikki maissitärkkelys on liuennut maitoon ennen seoksen lämmittämistä, sillä maissitärkkelys muuttuu kuumuudessa hyytelöksi, jolloin siitä muodostuu kokkareita.

Voit lisätä sokeria, jos pidät juomastasi makeampana.