Vegaaniset lihapullat tomaattikastikkeessa


Kukaan ei voi vastustaa punaisessa tomaattikastikkeessa keitettyjä lihapullia.

Niitä rakastavat kaikenikäiset lapset ja aikuiset, ja jokaisessa kodissa on oma salaisuutensa, miten tehdä herkullisimmat lihapullat. Tässä on minun salaisuuteni.

Tarjoile lihapullat valkoisen riisin, pastan tai couscousin kanssa niin saat erinomaisen aterian, joka katoaa minuuteissa.

Vegaaniset lihapullat tomaattikastikkeessa



Lihapullat

500 g vegaanista jauhelihaa

1 hienonnettu sipuli

n. puoli nippua hienonnettua persiljaa 

(tai korianteria)

2 valkosipulinkynttä murskattuna

0,25 tl juustokuminaa

0,25 tl mustapippuria

1 tl suolaa

Kastike

0,5 kiloa punaisia tomaatteja
(n. 5 keskikokoista tomaattia)

1 suuri hienonnettu sipuli

2 valkosipulinkynttä murskattuna

1 rkl paprikamaustetta

0,25 tl juustokuminaa

0,25 tl mustapippuria

1 tl suolaa

1 rkl ruskeaa tai valkoista sokeria

1 tölkki tomaattipyrettä (n. 100 g)

0,25 lasillista öljyä

n. 5 dl kiehuvaa vettä

Lihapullat:


Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Lämmitä öljyä pannulla ja lisää hienonnettu sipuli. Ripottele päälle ripaus suolaa ja paista kunnes sipuli on muuttunut kultaiseksi.

Laita suureen kulhoon kaikki lihapullan ainekset. Sekoita ja vaivaa seosta kunnes kaikki ainekset ovat levinneet tasaisesti.

Tee seoksesta pieniä lihapullia, halkaisijaltaan noin 2-3 cm, ja aseta ne uunivuokaan.

Paista lihapullia uunissa niiden koosta riippuen noin 20-25 minuuttia tai kunnes niiden pinta on ruskistunut.

Kastike:


Kuumenna öljy suuressa, tasaisessa kattilassa keskilämmöllä.

Lisää sipuli ja hieman suolaa.  Paista noin 10-15 minuuttia tai kunnes sipuli on kullanruskeaa.


Tee tomaattien pohjaan X:n muotoisia viiltoja. Aseta tomaatit kulhoon ja peitä ne kiehuvalla vedellä. Odota noin 5 minuuttia ja poista tomaattien kuori.

Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.

Kun sipuli on kullanruskeaa, lisää kattilaan valkosipuli, paprika, juustokumina, suola ja pippuri. Sekoita ja paista muutama sekunti, jotta mausteet avautuvat.

Lisää tomaattipyree ja sekoita. Lisää pilkotut tomaatit ja sokeri, ja paista noin minuutin ajan, jotta tomaattien neste haihtuu hieman. Lisää kiehuva vesi, nosta kovalle lämmölle ja kiehauta.

Laske miedolle lämmölle, peitä kattila hieman raolleen jätetyllä kannella ja keitä noin puoli tuntia.

Lisää valmiit lihapullat kastikkeeseen, sekoita hieman ja jatka keittämistä vielä puolesta tunnista tuntiin, kunnes kastike sakenee.

Kommentit pois päältä artikkelissa Vegaaniset lihapullat tomaattikastikkeessa