
Vegaaninen Muhallebi
Pohjaan:
n. 200g Marie-keksejä
Vanukkaaseen:
3 tölkkiä kookosmaitoa (3 x 2.5dl)
1 kuohukerma (2.5dl)
1,25 dl maissitärkkelystä
1,25 dl sokeria
0,5 tl ruusuvettä (valinnainen)
Punaiseen siirappiin:
300 g pakastemarjoja
1,25 dl sokeria
1,25 dl vettä
0,5 tl ruusuvettä (valinnainen)
1 tl maissitärkkelystä + 1 tl vettä
Pohja:
Laita keksit tehosekoittimeen ja hienonna ne muruiksi. Kaada murut tarjoilulaseihin.
Vanukas:
Laita kookosmaito, kerma, maissitärkkelys, sokeri ja ruusuvesi pieneen kattilaan. Sekoita hyvin vispilällä, kunnes seoksessa ei ole enää kokkareita.
Laita kattila keskilämmölle. Kiehauta kiehuvaksi sekoittaen jatkuvasti vispilällä. Kun seos kiehuu, se sakenee. Jatka keittämistä vielä puoli minuuttia.
Kaada seos tarjoilulaseihin keksinmurujen päälle (helpointa on siirtää seos kaadettavaan kannuun ja kaataa se sitten laseihin).
Peitä kupit muovikelmulla, jäähdytä ja laita sen jälkeen jääkaappiin jäähtymään kokonaan.
Punainen siirappi:
Laita marjat, sokeri, vesi ja ruusuvesi pieneen kattilaan. Kiehauta korkealla lämmöllä ja pienennä sen jälkeen miedolle lämmölle. Keitä siirappia noin 10 minuuttia miedosti kiehuttaen.
Sekoita maissitärkkelys ja vesi pienessä lautasessa. Lisää seos marjapataan ja sekoita heti. Jatka keittämistä sekoittaen vielä puoli minuuttia.
Siirrä kastike siivilän läpi, samalla kevyesti lusikalla soseuttaen, tyhjään kulhoon. Jäähdytä hieman ja laita jääkaappiin jäähtymään kokonaan.
Ennen tarjoilua kaada siirappia tarjoilulaseihin vanukkaan päälle.

