Aamiainen,  Gluteeniton,  Juustot ja levitteet,  Reseptit,  Salaatit ja keitot

Vegaaninen tonnikalasalaatti

Ainekset 5-6 voileipään

1 purkki kikhernesäilykettä (n. 300-400g)

1,25 dl maissinjyviä

Puolikas punasipuli, leikattuna pieniksi kuutioiksi

2 keskikokoista suolakurkkua, leikattuna pieniksi kuutioiksi

1 kourallinen ruohosipulia, ohueksi viipaloituna

4 rkl vegaanista majoneesia

1-2 tl Dijon-sinappia (tai maun mukaan)

1 rkl sitruunamehua

0,25 tl suolaa (tai maun mukaan)

Mustapippuria maun mukaan

Pese ja siivilöi kikherneet ja laita ne sitten isoon kulhoon. 

 

Murskaa kikherneet perunasurvimella (voit poistaa kuoret samalla). Jos haluat tasaisemman ja sileämmän koostumuksen, voit jauhaa kikherneet teho-  tai sauvasekoittimella.

 

Lisää kulhoon maissi, punasipuli, suolakurkut ja ruohosipuli. Sekoita hyvin.

 

Lisää vegaanimajoneesi, sinappi, sitruunamehu, suola ja pippuri.

 

Sekoita hyvin kunnes kaikki ainekset ovat yhdistyneet tasaiseksi massaksi.

Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

 

Säilytä salaatti ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Aika moni ainesosa tässä salaatissa on ns. valinnainen, voit korvata aineksia oman makusi mukaan.
Voit myös lisätä hieman mausteisuutta, jos haluat.

 

Voit käyttää ostettua vegaanimajoneesia, mutta on parasta tehdä se itse.