Aamiainen,  Leivonta,  Reseptit

Valkosipulipuikot

Taikina

500 g jauhoja (n. 9,5 dl)

Pussi kuivahiivaa

1 rkl sokeria

1 rkl suolaa

1,35 dl oliiviöljyä

4 dl lämmintä vettä

 

Valkosipulisekoitusta varten

1 kokonainen valkosipuli

1 rkl pestoa

3 rkl oliiviöljyä

 

Haluamaasi juustoa raasteena (itse käytin mozzarellaa ja “originalia” sekaisin).

Taikina

Laita jauhot, hiiva, sokeri ja suola taikinakoukulla varustetun tehosekoittimen kulhoon ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja vesi, ja jatka sekoittamista, kunnes saat tasaisen, yhtenäisen ja hieman tahmean taikinan.

Siirrä taikina öljyttyyn kulhoon, peitä pyyhkeellä ja anna kohota tunnin ajan huoneenlämmössä.

 

Valkosipuliseos

Kuori valkosipuli ja murskaa se valkosipulipuristimella. Lisää öljy ja pesto, ja sekoita hyvin, kunnes saat tasaisen tahnan.

 

 

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen yhtä suureen osaan. Kauli kumpikin osa ohueksi suorakulmioksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille.

 

Levitä valkosipulitahna taikinan päälle ja laita se uuniin 6 minuutiksi.

 

Poista uunista 6 minuutin kuluttua, levitä juustoseos taikinan päälle ja palauta uuniin vielä 12 minuutiksi tai kunnes taikina on kullanruskeaa.

 

Leikkaa pizzarullalla “puikoiksi”.