Pääruoka,  Reseptit

Tofuleike

1 paketti tofua, viipaloituna n. 13 osaan

 

 

Marinadi:

0.6 dl soijakastiketta

1 rkl agave-siirappia

1 rkl oliiviöljyä

1 murskattu valkosipulin kynsi

 

 

kuori:

 

2 dl jauhoja (voit käyttää mitä jauhoa tahansa)

2.5 dl vettä

2.5 dl korppujauhoa

1.25 dl seesaminsiemeniä (voit jättää pois, jos et tykkää)

Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa. Laita tofuviipaleet marinadiin vähintään 10 minuutiksi, mutta mieluiten yön yli. Pidä huoli, että tofut ovat täysin marinadin peitossa.

 

Laita vesi ja jauhot yhteen kulhoon ja sekoita ne märäksi taikinaksi.

 

Sekoita toiseen kulhoon korppujauhot ja seesaminsiemenet.

 

Dippaa marinoidut tofuviipaleet yksi kerrallaan taikinaseokseen niin, että ne ovat yltäpäältä taikinan peitossa. Tämän jälkeen kuorruta tofut pyörittelemällä niitä korppujauhoseoksessa.

 

Paista kuorrutetut tofuviipaleet öljytyllä paistinpannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia.

 

Paistamisen jälkeen aseta valmiit leikkeet talouspaperilla päällystetylle lautaselle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

  

Vinkki

Voit paistaa tofuleikkeet myös uunissa. Siinä tapauksessa paista leikkeitä kevyesti öljytyllä leivinpaperilla 200 asteessa noin 5 minuuttia molemmin puolin.