Lisukkeet,  Pääruoka,  Reseptit

Sitruunatofu

500 – 600 gr hieman kuivattua, kovaa tofua

4 rkl maissitärkkelystä

 

Kastike

0,8 dl soijakastiketta

0,4 – 0,6 dl vaahterasiirappia

Puristettu puolikas sitruuna

3 murskattua valkosipulinkynttä

Raastettua inkivääriä (valinnainen, mutta tuo paljon lisäarvoa)

Oliiviöljyä paistamiseen

Revi tofu keskikokoisiksi paloiksi ja laita kulhoon. Lisää 4 ruokalusikallista maissitärkkelystä ja ravistele kulhoa, kunnes kaikki tofu on peittynyt tärkkelykseen.

 

Paista pannulla oliiviöljyssä, kunnes tofu on täysin kullanruskeaa.

 

Kun tofu paistuu, valmista kastike laittamalla kaikki kastikkeen ainekset pieneen kulhoon ja sekoita hyvin.

 

Kun tofu on kullanruskeaa, lisää kastike pannulle ja paista vielä muutama minuutti, kunnes kaikki kastike on imeytynyt kokonaan tofuun.

 

Huomautuksia ja muutoksia


– Vaahterasiirapin voi korvata silanilla tai agavella.

– Maissijauhon voi korvata kikhernejauholla.