n. 950 grammaa vihreitä, kivettömiä oliiveja
Puolikas punainen paprika
Chilipippuria (valinnainen, jos haluat mausteisuutta)
4 rkl öljyä
5 valkosipulin kynttä
1 rkl paprikamaustetta
0,4 tl kurkumaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl sokeria (jos tomaattimurska on hapanta)
Vettä
Suolaa
Pippuria
Etikkaa
Laita oliivit kattilaan ja peitä vedellä. Lisää 2 lusikallista etikkaa, anna veden kiehua 5 minuuttia ja valuta sen jälkeen vesi pois. Toista sama prosessi uudestaan, mutta lisää tällä kertaa 1 teelusikallinen kurkumaa. Tämän jälkeen oliivien ei enää pitäisi kitkeriä.
Viipaloi puolikas punainen paprika.
Lämmitä öljy toisessa kattilassa ja lisää viipaloitu paprika. Paista paprikaa, kunnes se on hieman pehmennyt.
Lisää mausteet ja valkosipuli ja paista kaikki yhdessä niin, että mausteet avautuvat.
Lisää oliivit ja tomaattimurska paprikan sekaan. Lisää vettä kunnes oliivit peittyvät, ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Lisää mausteita tarpeen mukaan.
Kiehauta korkealla lämmöllä. Laske lämpöä, kun vesi kiehuu ja peitä puolet kattilasta kannella.
Keitä, kunnes kaikki vesi on haihtunut ja kastike on paksua.