Jälkiruoka,  Leivonta,  Reseptit

No-bake suklaakakku

Kakku:

400 g Marie-keksejä (n. 2 pakettia)

1,5 dl sokeria

150 g margariinia

1,2 dl kaakaojauhetta

2,5 dl vettä

 

Kuorrutus:

120-150 g tummaa suklaata

1,2 dl vispikermaa

Murskaa keksit pieniksi paloiksi. Laita ne suureen kulhoon.

 

Valmista suklaasiirappi laittamalla sokeri, margariini, kaakaojauhe ja vesi kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä ja kiehauta. Keitä 5-6 minuuttia koko ajan sekoittaen.

 

Kaada suklaasiirappi keksien päälle ja sekoita hyvin.

 

Siirrä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tiivistä seos painamalla sitä littanaksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet kuorrutusta.

 

Kuorrutteen valmistaminen: Kuumenna kerma ja suklaa pienessä kattilassa jatkuvasti sekoittaen, kunnes suklaa sulaa.

 

Kaada kuorrute kakun päälle ja laita jääkaappiin jäähtymään vähintään 2-3 tunniksi ennen tarjoilua.