Tämän tyyppiset reseptit valmistuvat muutamassa minuutissa, ja niiden lopputulos on niin herkullista, että on vaikeaa lopettaa niiden syömistä ennen kuin ne ovat yksinkertaisesti loppu.
Tähän voi käyttää mitä tahansa pähkinöitä – cashewpähkinöitä, manteleita, hasselpähkinöitä tai mitä tahansa muuta pähkinää, josta pidät.
Tämä on suosikkiversioni, mutta tietenkin myös vaihdan ja korvaan mausteita tai muutan kaiken määrää sen hetken halun mukaan. Voit vain leikkiä mausteilla, sillä mielikuvituksella ei ole mitään rajaa. Jos pidät mausteisuudesta, lisää chiliä ja mustapippuria, tai jos pidät makeasta, niin agave tai vaahterasiirappi antaa makeutta.
Voit säilyttää pähkinöitä tiiviisti suljetussa purkissa vähintään kaksi viikkoa, ja niistä tulee ihanan virkistävä ja erityinen lisä salaatteihin.
Maustetut pähkinät
1 litra sekalaisia pähkinöitä valintasi
mukaan – minä käytin cashewpähkinöitä, saksanpähkinöitä ja manteleita.
1 rkl makeaa paprikamaustetta
0,5 tl valkosipulimaustetta
1 tl suolaa
n. 0,6 dl oliiviöljyä
Laita pähkinät, mausteet ja öljy kulhoon ja sekoita ne hyvin keskenään.
Maista, ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
Paahda pähkinöitä 180 asteisessa uunissa ensin 10-15 minuuttia. Tämän jälkeen sekoita ja paahda vielä 150 asteessa 10 minuuttia.
Säilytä kokonaan jäähtyneitä pähkinöitä mielellään ilmatiiviissä purkissa.