Lisukkeet,  Reseptit,  Salaatit ja keitot

Kukkakaali makealla chilikastikkeella

Kokonainen kukkakaali

 

Tempuraan

3,8 dl jauhoja

5 dl soodavettä

0,5 rkl paprikamaustetta

 

Kastikkeeseen

3/4 kupillista makeaa chilikastiketta

3 rkl soijakastiketta

2 rkl agavesiirappia

4 valkosipulinkynttä

Yhden sitruunan mehu

 

Paistoöljy

Kiehauta kattilassa vettä, johon on lisättty hieman suolaa. Leikkaa kukkakaali keskeltä ja erota kukkakaalin kukinnot, laita ne kuumaan veteen ja keitä noin vartin ajan. Laita keitetyt kukkakaalit siivilään ja valuta vesi pois.

 

Laita kulhoon tempuran ainekset – jauhot, soodavesi ja paprikajauhe – ja sekoita tasaiseksi. Lisää keitetyt kukkakaalit seokseen ja sekoita hyvin, niin että ne ovat täysin seoksen peitossa.

 

Kuumenna paistinpannussa öljyä ja paista kukkakaalit kullanruskeiksi.

 

Laita toiseen paistinpannuun kastikkeen ainekset: makea chilikastike, soijakastike, agavesiirappi, murskatut valkosipulit ja sitruunamehu. Sekoita hyvin ja kiehauta kevyesti. Siirrä kukkakaalit tälle pannulle ja kuorruta ne kastikkeella hyvin. Ennen tarjoilua voit halutessasi ripotella päälle seesaminsiemeniä.