Herne-porkkana -muhennos


Voittoisa yhdistelmä herneitä ja porkkanoita paksussa punaisessa kastikkeessa.

Tämä muhennos sopii hyvin riisin, couscousin tai pastan kanssa.

Voit myös lisätä joukkoon kasvislihapullia, jolloin sinulla on kokonaisvaltainen ateria yhdessä kattilassa.

Herne-porkkana -muhennos

 


400g pakasteherneitä (n. 7,5 dl)

3 porkkanaa

1 hienonnettu sipuli

2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä

1 rkl paprikamaustetta

100 g tomaattisosetta

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

3 rkl öljyä

5 dl keitettyä vettä

Lämmitä öljy kattilassa keskilämmöllä ja lisää hienonnettu sipuli. Ripottele päälle ripaus suolaa ja paista sipuli kullanruskeaksi.

 

Sipulin paistuessa pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi.

 

Kun sipuli on kullanruskeaa, lisää valkosipuli ja paista muutama minuutti.
Lisää porkkanat, paprikamauste, sokeri, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

Lisää kiehuva vesi ja kiehauta hetki.

 Vähennä lämpöä ja peitä kannella, mutta jätä kansi osittain auki ja keitä 15 minuuttia.

 

Lisää herneet 15 minuutin kuluttua, kiehauta uudelleen ja keitä vielä 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja kastike on sakeaa.

Voit lisätä pataan lihapullia. Paista lihapullat uunissa ja laita ne pataan heti kiehuvan veden lisäämisen jälkeen ja jatka reseptin mukaan.

Kommentit pois päältä artikkelissa Herne-porkkana -muhennos