Aamiainen,  Gluteeniton,  Jälkiruoka,  Juustot ja levitteet,  Reseptit

Hasselpähkinä-suklaalevite

5 dl kuorittuja hasselpähkinöitä,
n. 250- 300 grammaa


2,5 dl tomusokeria


1,8 dl kaakaojauhetta


0,25 tl suolaa


1 rkl öljyä


50 g hienonnettua tummaa suklaata

Kuumenna uuni 190 asteeseen käyttäen ylä- ja alalämpöä.


Aseta hasselpähkinät leivinpaperilla vuoratulle pellille.


Laita pähkinät uuniin paahtumaan 10-15 minuutiksi tai kunnes ne ovat hieman kullanruskeita. Jäähdytä paahtuneet pähkinät huoneenlämmössä.


Laita jäähtyneet hasselpähkinät tehosekoittimeen. Jauha pähkinöitä, kunnes niistä tulee tahnaa (ulkonäkö muistuttaa maapähkinävoita). Joudut luultavasti välillä pysäyttämään sekoittimen ja irroittamaan sekoittimen reunoihin tarttuneet pähkinät. Tämä vaihe kestää noin 5-10 minuuttia tehosekoittimen voimakkuudesta riippuen.

Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja suola. Jauha, kunnes saat tasaisen, mutta silti hieman paksun levitteen.


Lisää öljy ja suklaa. Jatka sekoittamista kunnes saat tasaisen, kiiltävän ja hieman nestemäisen levitteen, joka muistuttaa lämmitetyn Nutellan koostumusta.

Säilytä valmista levitettä kannellisessa purkissa enintään kaksi viikkoa huoneenlämmössä tai enintään kuukausi jääkaapissa.


Jääkaapissa levite kovettuu, ja jos haluat palauttaa sen nestemäisemmän koostumuksen, sinun on otettava se jääkaapista noin tunti ennen käyttöä tai lämmitettävä sitä muutaman sekunnin ajan mikroaaltouunissa.