Jälkiruoka,  Leivonta,  Reseptit

Darázsfészek – Ampiaispesä

Isoäitini tutustutti minut keittiöön, opetti minut kokkaamaan ja leipomaan. Tämä postaus on omistettu hänelle.

 

Haluan jakaa tämän reseptin ilman mitään muutoksia, juuri kuten hän tämän teki. Hänen kanssaan yhdessä muokkasimme alkuperäisestä reseptistä vegaanisen version. Minulle tämä resepti sisältää paljon muistoja ja naurua, ja tietysti myös lopputulos maistuu taivaalliselta.

 

Tiedän, että tämä ei ole se kaikkein terveellisin leivonnainen, mutta maun ja muistojen takia haluan silti jakaa tämän. 

 

Taikina
6.5 dl jauhoja
100 g pehmeää margariinia
25 g tuorehiivaa
2 rkl sokeria
0.5 tl suolaa
3 dl lämmintä maitoa

 

Täyte
150 g pehmeää margariinia
1.5 lasia sokeria

 

Voiteluun
0.5 lasia maitoa
4-5 rkl sokeria
1 tl vaniljaesanssia

 

Laita lämmin maito, sokeri ja hiiva kulhoon. Sekoita hyvin kunnes hiiva on sulanut nesteeseen ja anna seoksen levätä sen jälkeen noin 15 minuuttia.

 

Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja margariini. Lisää hiivaseos ja sekoita kunnes taikina on pehmeä, mutta ei tahmea. Peitä pyyhkeellä ja anna taikinan levätä 1 – 1,5 tuntia.

 

Tällä aikaa voit tehdä täytteen valmiiksi. Sekoita kulhossa sokeri ja margariini, kunnes niistä tulee tahnaa.

 

Aseta taikina hieman jauhotetulle alustalle ja vaivaa taikinaa hetki. Jaa taikina sitten kahteen osaan.

 

Ota toinen osa taikinasta ja kauli se mahdollisimman ohueksi. Levitä puolet täytteestä sen päälle.

 

Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa se 2 cm:n levyisiksi siivuiksi. Laita siivut pellille tai vuokaan makaamaan kyljelleen mahdollisimman lähelle toisiaan, jotta ne säilyttävät muotonsa.

 

Tee sama toiselle puoliskolle.

 

Paista uunissa 170 asteessa aluksi 20 minuuttia.

 

Sekoita voiteluun tarvittavat ainekset keskenään. Ota pelti/vuoka pois uunista ja voitele leivonnainen hyvin. Laita takaisin uuniin ja paista vielä 10 minuuttia.