Jälkiruoka,  Leivonta

Babka-kakku

7 dl jauhoja (500 grammaa)

1 pussi kuivahiivaa (11g)

0,6 dl sokeria

0,5 tl suolaa

100 g sulatettua margariinia

3 dl soijamaitoa (huoneenlämpöinen)

 

Täyte:

120 g pehmeää margariinia

1,2 dl sokeria

3 rkl kanelia

2 tlk vaniljasokeri

 

Sokerisiirappi:

0,6 dl sokeria

0,6 dl vettä

1 rkl puristettua sitruunamehua

Laita jauhot, sokeri ja hiiva sekoittimeen, jossa on vaivaamiskoukku ja aloita sekoittaminen pienellä teholla. Lisää vähitellen suola ja maito.

Vaivaa taikinaa 4-5 minuuttia. Tässä vaiheessa taikinan ei pidä vielä olla tasaista. Lisää sulatettu margariini ja jatka vaivaamista noin 10 minuuttia, kunnes taikina on hyvin sekoittunut.

Kun olet saanut aikaiseksi mukavan kimmoisan, mutta tahmean taikinan, siirrä se puhtaaseen öljyttyyn kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna kohota 1 – 1,5 tuntia huoneenlämmössä.

Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen yhtä suureen osaan ja kauli jauhotetulla alustalla 1 cm:n paksuiseksi suorakaiteeksi.


Täyte:

Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi.

Levitä puolet täytteestä taikinan päälle. Rullaa sitten taikina pötköksi ja leikkaa se keskeltä pituussuunnassa. Aseta leikatut suikaleet vierekkäin siten, että täytteinen osa on ylöspäin. Letitä suikaleista rulla ja siirrä se sitten englantilaiseen kakkuvuokaan toista kohoamista varten.

Tee sama taikinan toiselle osalle.


Sokerisiirappi:

Laita sokeri, vesi ja sitruunamehu kattilaan tai kasariin. Kiehauta keskilämmöllä ja alenna sitten lämpö pienelle. Keitä noin 7-10 minuuttia ja anna valmistuneen siirapin sen jälkeen jäähtyä.

Paista kakkuja 180 asteessa 30-35 minuuttia.

Sivele sokerisiirappi valmiiden kakkujen päälle heti uunista ulosoton jälkeen.