Aamiainen,  Lisukkeet,  Reseptit,  Salaatit ja keitot

Vegaaninen kanasalaatti

Vihannekset

¼ – ½ valkokaalia ohuiksi suikaleiksi leikattuna

1 varsi kevätsipulia renkaiksi leikattuna

2 tomaattia tai 6 kirsikkatomaattia

1,25 dl maissia

Suolaa, pippuria, sitruunaa ja oliiviöljyä maun mukaan

 

Kana

300 gr kovaa tofua

3 rkl ravintohiivaa

1 rkl sinappia

0,5 tl suolaa

1,25 dl vettä

 

Lisukkeet

Kourallinen krutonkeja

Muutama ruokalusikallinen vegaanimajoneesia

Salaatti

Pilko tomaatit ja sekoita kaikki vihannekset suuressa kulhossa.

Lisää suola, pippuri, sitruunaoliiviöljy ja sekoita.

Laita sivuun odottamaan.

 

“Kana”

Revi tofu käsilläsi suhteellisen pieniksi paloiksi.

Paista revityt tofupalat pienessä määrässä oliiviöljyä vähintään 10 minuuttia.

Sekoita kulhossa vesi, ravintohiiva, suola ja sinappi.

Kaada seos pannulle tofun sekaan ja sekoita 3-4 minuuttia, kunnes tofu on imenyt kaiken kastikkeen itseensä.

 

Lisää “kana” salaatin joukkoon.

Ripottele päälle krutonkeja ja majoneesia, sekoita ja tarjoile.