
Suklaakakku
Blogini on nyt tasan yhden vuoden vanha ja miten ihana vuosi se onkaan ollut!
Miten aika lentääkään, kun on hauskaa! Tuntuu kuin, että vasta eilen olisin painanut julkaisunappulaa pelonsekaisin tuntein ja aloitin Vegaani Koti -blogini. Blogin, jonka ansiosta olen tavannut paljon mahtavia ihmisiä.
Mennyt vuosi on ollut täynnä makuja ja muistoja, ja tänään, yksi vuosi ja 37 postausta myöhemmin, olen onnellinen siitä, että peloista huolimatta olen uskaltanut jakaa kanssanne tarinoita ja reseptejä, jotka ovat erottamaton osa elämääni.
Kuten jokaista syntymäpäivää, tätäkin on juhlittava, ja tätä on juhlittava suklaakakulla.
Juhlan hetkellä haluan olla hieman tunteellinen ja sanoa ”Kiitos!”. Kiitos kaikille, jotka ovat lukeneet, tykänneet, kommentoineet, tilanneet, jakaneet ja vain nauttineet blogistani ja resepteistä!
5 dl jauhoja
2,5 dl sokeria
6 rkl kaakaota
Ripaus suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
5 dl kuumaa vettä (ei kiehuvaa)
1,8 dl öljyä
1 rkl etikkaa
Paistamisen jälkeen:
puoli kupillista lämmintä kasvimaitoa
Suklaaganache-kuorrutus:
1 suklaapatukka (100 grammaa)
1/4 purkkia kasvikermaa (n. 60 ml).
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Sekoita suuressa kulhossa kuivat aineet hyvin – jauhot, sokeri, kaakao, suola, ruokasooda ja leivinjauhe.
Lisää kuuma vesi, öljy ja etikka. Sekoita hyvin.
Taikina saa jäädä melko juoksevaksi, se on ihan ok.
Siirrä taikina vuokaan. Paista noin 40 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn hammastikkuun ei tartu mitään eikä kakku näytä liian kostealta.
Anna kakun jäähtyä noin 5-10 minuuttia ja sen jälkeen pistele siihen hammastikulla reikiä.
Kaada lämmin maito hitaasti ja varovasti rei’itetyn kakun päälle (kiinnitä huomiota siihen, ettei neste keräänny yhteen paikkaan!).
Kuumenna suklaaganachen ainekset vesihauteessa (tai mikroaaltouunissa) ja sekoita hyvin tasaiseksi. Kaada valmis kuorrutus kakun päälle ja levitä se tasaisesti koko kakun päälle.


Saatat myös pitää

No-bake suklaakakku
25/11/2024
Nopea suklaakakku
07/11/2022