
Bejgli (unkarilainen joulukakku)
Unikonsiementäyte:
150 g jauhettuja unikonsiemeniä
0,9 dl tummaa siirappia
Puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
1 rkl kasvismaitoa
Saksanpähkinätäyte:
150 g jauhettua saksanpähkinää
0,9 tummaa siirappia
Kourallinen rusinoita
Puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
1 rkl kasvismaitoa
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
0,25 dl tummaa siirappia
100 g sulatettua margariinia
1 rkl kookosöljyä
11 g kuivahiivaa (yksi pussi)
1 dl kasvismaitoa
Ripaus suolaa
Murskaa unikonsiemenet ja saksanpähkinät erikseen tehosekoittimessa tai maustemyllyssä.
Sekoita unikonsiementäytteen ainekset keskenään ja laita sivuun. Tee sama saksanpähkinätäytteelle.
Lisää kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vaivaa taikinaksi. Taikinan tulee olla rasvaista. Kääri taikina muovikelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa tunnin ajan.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne kahdeksi noin 30×40 cm:n kokoisiksi levyiksi. Levitä toisen levyn päälle unikonsiementäyte ja toisen päälle saksanpähkinätäyte. Jätä taikinalevyjen yläreunaan 2-3 cm levyinen alue ilman täytettä.
Rullaa taikinat pötköiksi ja pistele niihin haarukalla reikiä. Voitele taikinarullat kasvismaidolla. Paista 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

