Gluteeniton,  Lisukkeet,  Pääruoka,  Reseptit

Punalinssi-Dal

5 dl punalinssiä

3 rkl oliiviöljyä

1 hienonnettu sipuli

3 soseutettua valkosipulin kynttä

2 rkl currymaustetta

1 tl juustokuminaa

1 tl chiliä (valinnainen, jos haluat hieman mausteisuutta)

0,5 tl inkiväärimaustetta

7,5 dl vettä

1 tlk tomaattimurskaa

1 tlk (2,5 dl) kookosmaitoa

Suolaa ja pippuria maun mukaan

Pese linssiä hieman, jotta saat lian pois.

Laita pestyt linssit kulhoon. Täytä kulho keitetyllä vedellä ja odota 30 minuuttia. Tämän jälkeen valuta linssit kuivaksi siivilässä.

Lämmitä öljy kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli. Ripottele päälle ripaus suolaa ja paista, kunnes sipuli saa hieman väriä.

Lisää kaikki mausteet (suolaa lukuun ottamatta) ja sekoita ne sipulin joukkoon. Lisää valkosipuli ja sekoita kaikkia yhdessä minuutin ajan (ole varovainen, ettet polta valkosipulia ja mausteita).

Lisää kattilaan linssit, tomaattimurska, vesi ja suola. Kiehauta. Pienennä lämpöä, peitä kannella ja anna hautua noin 45 minuuttia.

Kun linssi on pehmeää, lisää kookosmaito, sekoita ja keitä vielä 5 minuuttia.

Tarjoile lämpöisenä.