Aamiainen,  Reseptit

Mysli

 

400 g kaurahiutaleita

100 g pekaanipähkinöitä

100 g manteleita

0,25 kupillista ruskeaa sokeria

60 g karpaloita

6 dl kasviöljyä (ei kookosöljyä)

6 dl agavea, vaahterasiirappia tai silania (taatelisiirappi)

0,5 tl suolaa

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

 

Hienonna mantelit ja pekaanipähkinät.

Lisää mantelit, pekaanipähkinät, kaura ja sokeri suureen kulhoon ja sekoita.

 

Sekoita erillisessä pienessä kulhossa kasviöljy, agave/siirappi ja suola hyvin yhteen. Lisää tämä kuivien ainesten joukkoon ja sekoita hyvin.

 

Levitä sekoitetut ainekset tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle pellille tai vuokaan. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 40 – 60 minuuttia. Muista sekoittaa 10 minuutin välein välttääksesi myslin palamisen ja varmistaaksesi tasaisen ruskistumisen.

 

Kun mysli on kevyesti kullanruskeaa, poista uunista ja anna jäähtyä.

 Huomautus: mysli kovettuu jäähtyessään.

Kun mysli on vähän jäähtynyt, lisää joukkoon karpalot ja sekoita.

 

Kun mysli on täysin jäähtynyt, siirrä se ilmatiiviiseen astiaan tai suureen lasiseen säilytyspurkkiin.